👟 Gebruik jouw 20% korting 🥾

Meer dan 10 jaar op de markt

Lokale en duurzame productie

Gratis verzending vanaf € 89

Tot 60 dagen retourneren

Eigen merk en productie

Schapenwolproducten  - Woolville.be
Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar
info@woolville.nl

Wordt u ook wakker in de zomer en worstelt u met nachtelijk zweten? Dat kan veranderen...

01.08.23 38662x gelezen

Delen



Kan je nog herinneren hoe je voelde na slapeloze nachten, als je 's morgens helemaal kapot, koud of zweterig wakker werd?  Hoe was je dag dan? We vermoeden dat zelfs drie koppen koffie niet genoeg waren. Juist daarom, om voldoende energie te hebben voor je werk en alle verantwoordelijkheden, is het belangrijk een goede omgeving te creëren voor een gezonde slaap en nachtrust.

TIPS OM JE SLAAP TE VERBETEREN

Wist je dat men in zijn hele leven gemiddeld  220.095 uur slaapt, hetgeen neerkomt op 9.170 dagen?  
Dat betekent dat we bijna een derde van ons leven slapend doorbrengen, en dat is een flink stuk van ons leven. Slaap is een van de weinige dingen die ons hele leven vergezellen, dag in dag uit. We zouden er meer aandacht aan moeten besteden en ons lichaam de nodige rust en verzorging geven. Dankzij de slaap rusten we zowel lichamelijk als geestelijk uit.Het is belangrijk een regelmatig slaappatroon te volgen, d.w.z. dagelijks op dezelfde tijd in slaap vallen en opstaan. Niet alleen tijdens de werkweek, maar ook in het weekend. Volwassenen wordt aanbevolen om 6 tot 9 uur per dag te slapen.  

Als je slaap wil verbeteren, zorg er dan voor dat de kamertemperatuur rond de 18-20°C ligt en zorg er beslist voor dat het donker is, door de gordijnen en jaloezieën te sluiten. Zet bovendien alle beeldschermen uit. Het blauwachtige licht, dat ons vanaf elektronische schermen beschijnt, is schadelijk. Het vermindert de kwaliteit van de slaap en verlengt de duur van het inslapen. Daarom is het een goed idee om schermen voordat je naar bed gaat helemaal te vermijden.

En om nog sneller in slaap te vallen, kan je proberen je "dutje" overdag over te slaan. Je gaat dan 's avonds aangenaam moe naar bed. Het hele inslaapproces wordt ook verbeterd door het juiste beddengoed, bijvoorbeeld van schapenwol.

WEET JE WAT DE VOORDELEN VAN SCHAPENWOL IN DE SLAAPKAMER ZIJN?

  • Wat we aan schapenwol het meest waarderen is haar thermoregulerende werking.De eigenschappen van wol beschermen ons tegen kou en tegelijkertijd ook tegen oververhitting.Dat betekent simpelweg dat ze ons helpen een constante lichaamstemperatuur te handhaven, zowel op koude als op warme dagen. Beddengoed van schapenwol is vooral nuttig als je een baby in huis hebt, die zelf zijn lichaamstemperatuur nog niet stabiel kan houden, en daarom vatbaar is voor oververhitting en onderkoeling. Voor deze kleine wezentjes hebben we een babydeken van 100 % Merinoschapenwol. Voor grotere kinderen kan je een wollen kinderdekenset aanschaffen
  • Dankzij beddengoed met schapenwol kan je een einde maken aan nachtelijk zweten, omdat Merinowol ook overtollig vocht afvoert
    Dit zal je met name op prijs stellen in de zomermaanden.
  • Schapenwollen dekens zijn ook nuttig als je allergisch of astmatisch bent of kleine kinderen in huis hebt. Dit komt vooral doordat mijten, bacteriën en stof niet in de schapenwol terechtkomen. Weet je waarom niet? De vezelstructuur van de schapenwol heeft schubben die het binnendringen van deze ongenode gasten verhinderen. De natuur heeft daar gewoon haar eigen manier voor.
  • De dekens zijn ook eenvoudig in het onderhoud, je hoeft ze niet eens te wassen. Dit komt doordat schapenwol lanoline bevat, dat het schaap beschermt tegen nat worden. Dekens gemaakt van deze wol hoeven tijdens het gebruik alleen maar gelucht te worden, je hoeft ze helemaal niet te wassen.
  • De meeste van onze dekens worden geproduceerd in Tsjechië onder het merk Vlnka, dus met de aankoop van deze deken steun je de Tsjechische productie.
  • Het is een eenmalige investering voor een lange tijd. De dekens gaan vele jaren mee.
  • Met de aankoop van een wollen deken investeer je in een kwaliteitsproduct en vooral in je gezondheid.

WELKE SCHAPENWOLLEN ARTIKELEN ZIJN ER TE KOOP VOOR IN JE SLAAPKAMER, OF IN DE KINDERKAMER?

DEKBEDDEN &DEKENS VAN SCHAPENWOL

Als je bij dekens zweert, hebben we goed nieuws voor je. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende soorten en verschillende kleuren. Enkellaagse dekens, die geschikt zijn om je mee af te dekken als je op de bank ligt  bij de televisie, of om onder te slapen, i.p.v. onder een dekbed, tref je aan in verschillende maten, en daarnaast in vier qua kleur verschillende uitvoeringen:
met een schaapje, die we ook in onze kindermaat hebben, vanaf 799 CZK,  verder een crème-kleurige, een naturel en een bruine deken vanaf 1,399 CZK. Deze dekens zijn geweldig voor zomer- en herfstdagen. Voor een strenge winter adviseren wij een dubbellaags deken van schapenwol.

Deze dekens kunnen ook in de woonkamer worden gebruikt als TV-plaid, waarin je van top tot teen onder kan kruipen. En als je van eenvoudige elegantie met functionele voordelen houdt, dan ben je wellicht geïnteresseerd in onze Scandinavische wollen plaid, die een hoogwaardige en warme decoratie van je woonkamer kan worden.

Als je liever onder een dekbed slaapt, dan kan je kiezen tussen een kinderdeken met afmetingen 95x135 cm,  een eenpersoonsdeken met afmetingen 135x200 cm, of als je liever met z´n tweeën onder één dekbed slaapt, dan hebben voor jullie ook een tweepersoonsdeken met afmetingen 220x200 cm. En dat is nog niet alles, we hebben onze dekbedden onderverdeeld in zomer- en winterdekbedden  en dekbedden voor het hele jaar, afhankelijk van het seizoen waarin je ze wil gebruiken. De laatste onderverdeling betreft een opsplitsing in ene basis- en een premium serie. De premium dekbedden onderscheiden zich door een hoogwaardige hoes  van katoen en wol van jonge Merinoschapen.

WAT HEBBEN ONZE KLANTEN TE ZEGGEN OVER ONZE SCHAPENWOLLEN DEKENS EN DEKBEDDEN?

"Ik heb vorig jaar een zomerdekbed gekocht en het is geweldig. Buiten was het overdag 30 graden en ik was tot aan mijn nek bedekt, en ik sliep als een roos. Aangenaam, droog, ik heb er nooit onder gezweet. Ik heb er dit jaar ook een voor mijn dochter gekocht en zij is er zeer lovend over. Toen ik er op mijn werk over begon, wilde een collega er ook een. Geweldige winkel, ik had er al een paar dingen vandaan, maar nog geen dekbedden." Ládík, 2 april 2020

"Wij hebben al dertig jaar schapenwollen dekbedden in huis. De laatste hebben we gekocht met een verlengde lengte. Ze zijn warm in de winter en aangenaam in de zomer. Ik zweer bij deze dekbedden." Katka, 1 oktober 2020

"We hebben een schapenwollen deken, ik kan me het leven niet meer voorstellen zonder... Goed voor ontspanning, tegen vermoeidheid, pijn en ziekte." Marie

SCHAPENWOLLEN KUSSEN

Je kan je beddengoed ook aanvullen met een kwaliteitskussen van schapenwol. Wij bieden vele soorten kussens voor het slapen van traditioneel tot anatomisch, waarmee je pijnvrij op je rug en je zij kan slapen. Als je steun voor de halswervelkolom nodig hebt, bij de televisie of onderweg, kunnen kussens in de vorm van een hoefijzer of een cilinder van pas komen. En we zijn ook de kleintjes niet vergeten. Het opvouwbare schaapkussen verandert als het wordt opgevouwen in een speeltje. Kinderen vinden het geweldig, neem het mee naar de kinderopvang, op reis of naar op en oma. 

VOORDELIGE SCHAPENWOLLEN SETS

Als je dekbedden wil kopen, neem dan direct een kijkje bij onze sets en kits, die wij met korting aanbieden.Je kunt kiezen uit sets voor eenpersoonsbedden of voor een heel tweepersoonsbed.

SCHAPENWOLLEN LAKENS

Wist je dat er ook lakens van schapenwol te koop zijn? De juiste temperatuur aan de onderzijde van het lichaam is erg belangrijk, daarom hebben wij lakens aan ons assortiment toegevoegd. Je kan kiezen voor klassieke schapenwollen lakens of lakens met voering , en wel in de kleuren bruin, beige en naturel. Je kan verder de maat kiezen die bij je bed past. En omdat we weten hoe belangrijk het is om de temperatuur van een baby stabiel te houden, hebben we ook lakens voor baby´s.

ONZE KLANTEN WORDEN OOK GEHOLPEN DOOR LAKENS EN KUSSENS VAN SCHAPENWOL:

"Ik heb mijn hele leven op mijn buik geslapen. Sinds de "motoneuronen" van mijn zenuwstelsel, die verantwoordelijk zijn voor het kunnen bewegen van armen en benen, zijn afgestorven, ben ik gedwongen op mijn rug te slapen. Dankzij uw anatomische kussen is de pijn in mijn halswervelkolom verdwenen en kan ik met een gerust hart op het elektrisch verstelbare bed slapen." Radek, 26 februari 2021

"Ik heb een Merino schapenwollen laken laten opsturen en het kwam niet alleen razendsnel aan, maar het is ook heerlijk om op te slapen. Het verwarmt me heerlijk van onderen, is zacht en kriebelt niet. Het heeft een aangename beige kleur en dempt ook geopathogene zones. Ik wil zeker weten ook een dekbed aanschaffen, een kussen heb ik al en ik ben zeer tevreden."Monika, 13 februari 2021

KINDERUITRUSTING VAN SCHAPENWOL

We hebben een speciale categorie voor baby´s, waarin we niet alleen functionele en praktische dingen voor baby´s aanbieden, maar ook proberen  onze artikelen visueel aantrekkelijk te maken. Je kan kiezen uit schapen, uilen, eenvoudige stippen en effen patronen. Wat tref je bij ons aan voor baby's? Zoogkussen en nest 2in1, inbakerdoek, kinderschapendeken, trappelzak, mof en slaapzak voor pasgeborenen. Wij hebben een zeer gevarieerd aanbod. Ervaar het zelf.

REVIEWS VAN ONZE KLANTEN:
 SCHAPENWOLLEN DEKENS HELPEN OOK ONZE ALLERKLEINSTEN:

"Jullie winkel is geweldig, bestellingen worden snel en accuraat verwerkt. Jullie babydeken is in ons gezin een absolute hit geworden. Onze kleine jongen werd te vroeg geboren, dus hij had een probleem met zijn thermoregulatie. Hij vindt het heerlijk om in de schapendeken gewikkeld te worden, de deken warmt onmiddellijk op en Martínek is erg blij. Bovendien vinden andere moeders hem ook leuk, als ze hem in de kinderwagen zien. Hij is gewoon onderdeel geworden van al onze activiteiten. Bedankt." Martina, 23 maart 2020

We hopen dat jullie geïnteresseerd zijn in ons schapenwollen beddengoed en dat u er thuis iets aan zult hebben.

Vond u deze post leuk? Stuur hem verder...



Wat nu?

Nieuwe schoenen van een oude trui – duurzame mode die de planeet spaart
Vraaggesprek

Nieuwe schoenen van een oude trui – duurzame mode die de planeet spaart

23.05.24Mgr. Zuzana Šimková5721x gelezen4 minuten

In het interview van vandaag verdiepten influencer Zuzka en ik ons in het onderwerp duurzame mode en het recycleren van oude dingen. Daarin leer je waarom het recycleren van oude dingen zinvol is, of het belangrijk is om zelfs kleine kinderen naar duurzaamheid te leiden.

Meer lezen
Kleed je comfortabel - Lente en zomer 2024
Nieuws

Kleed je comfortabel - Lente en zomer 2024

20.05.24Mgr. Zuzana Šimková10365x gelezen4 minuten

Word verliefd op de natuurlijke en comfortabele nieuwe stukken voor lente en zomer 2024. De trends van dit jaar zijn gebaseerd op natuurvriendelijkheid en eenvoudige pasvormen die bij iedereen passen en jou ook zullen staan.

Meer lezen
Gerecycleerde Woolee sneakers voor het comfort van je pootjes
Nieuws

Gerecycleerde Woolee sneakers voor het comfort van je pootjes

16.04.24Mgr. Zuzana Šimková6155x gelezen2 minuten

Trakteer jezelf op comfort voor je pootjes dankzij de nieuwe Woolee sneakers van gerecycleerde schapenwol. Deze zachte schoenen beschermen niet alleen je voeten, maar ook de natuur.

Meer lezen
Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar
info@woolville.nl

In winkelmandje

Kleurvarianten

Selecteer maat

Detail produktu

Bèèh, ik ben Madelief,

Ik wil je niet storen, maar ik heb je hulp nodig om je cookievoorkeuren voor Woolville vast te leggen. Alleen dan kan ik je de zorg geven die je verdient. Ik zweer met mijn hoef op mijn hart dat ik alle info die ik ontdek zal beschèèèrmen.

Instellingen

Je wensen voor je cookie-instellingen zijn bèèèlangrijk. Laat me weten welke cookies ik mag gebruiken. Vergeet niet dat je instellingen alleen gelden voor de browser die je op dit moment gebruikt. Je kunt je voorkeuren later altijd aanpassen via de link onderaan de website.

Meer informatie over welke gegevens Woolville opslaat, vind je hier.

Technische cookies zijn èèèssentieel voor het goed functioneren van de website en al zijn functies.

Hiermee kan ik je een pluizig menu laten zien op basis van je voorkeuren. Ze zorgen ook dat ik je precies kan laten zien wat je echt interesseert op de site.

Ze helpen me bugs te vinden en de prestaties van de site te meten. Daardoor kan ik zorgen voor een fijn bestelproces bij Woolville.

Deze cookies zijn gewèèèldig. Ze zorgen ervoor dat ik je niet alleen op onze website kan ontmoeten, maar dat ik je ook interessante advertenties kan laten zien op sociale en advertentienetwerken.