👟 Gebruik jouw 20% korting 🥾

Meer dan 10 jaar op de markt

Lokale en duurzame productie

Gratis verzending vanaf € 89

Tot 60 dagen retourneren

Eigen merk en productie

Bestel telefonisch,
we zijn online
02 886 00 28
(8.00–16.00)
Schapenwolproducten  - Woolville.be
Bestel telefonisch,
we zijn online
02 886 00 28
(8.00–16.00)

Functioneel ondergoed met Merino wol

08.01.21 23931x gelezen

Delen



merino termoprádlo muži a ženy

MISSCHIEN IS HET VERRASSING VOOR JE,
 OP HOEVEEL PLAATSEN SCHAPENWOL JE VAN DIENST KAN ZIJN

Hou je van het buitenleven en van actieve beweging? Kleed je zodanig, dat je lang en herhaaldelijk je favoriete sport kan beoefenen. Bijna elke activiteit doet ons lichaam zweten. Als we ons niet juist kleden, krijgen we het na een tijdje koud door het zweet en lopen we het risico kou te vatten. Welke fysieke activiteit je ook doet - hiken, klimmen, hardlopen, fietsen, skiën of gewoon wandelen in het winterlandschap, het is belangrijk om aan je gezondheid te denken en je passend te kleden.

Om je zelfs tijdens een paar uur wandelen of skiën comfortabel te voelen, is het noodzakelijk het materiaal waarvan de kleding is gemaakt zorgvuldig te kiezen. Het juiste materiaal is schapenwol, dat je "niet in de steek laat" tijdens een gewone wandeling en zelfs niet tijdens het beklimmen van Mount Everest.

In het volgende artikel voorzien we je van advies over hoe je kan kleden voor je favoriete activiteiten en hoe je Merino kleding kan kiezen. We behandelen de mogelijkheden van teen tot top.

DROGE EN WARME VOETEN

sportovnĂ­ ponoĹľky

 Heb jij ook bij iedere lange wandeling last van koude voeten?  

Zelfs als je goede schoenen hebt en je beweegt, bewegen je tenen niet veel. In het ergste geval raken je voeten bezweet en worden zelfs de beste katoenen sokken bijvoorbeeld vochtig, waardoor ze bij vriestemperaturen koud aanvoelen. Hier komen Merino sokken van pas. Wol behoort tot de weinige materialen die overtollig vocht kunnen absorberen en je voeten daardoor altijd warm houden. Bij Ovečkárna vind je sokken en kousen voor dagelijks gebruik en voor sportieve activiteiten, zoals skiën.

WAAROM IS HET VERSTANDIG TE SPORTEN IN FUNCTIONELE ONDERKLEDING?

EĂ©n van de belangrijkste achterliggende ideeĂ«n van functionele kleding is, dat je aangenaam en comfortabel moet voelen. Dit ondergoed vormt een uitstekende keuze voor de wandelsport, die te maken heeft met sterk variĂ«rende temperaturen. Ondergoed vormt Ă©Ă©n van de belangrijkste kledinglagen, omdat het direct op het lichaam ligt en de lichaamsorganen beschermt .  

Hier zal je het meest waarderen dat de wolvezels de doorgang van stof en mijten verhinderen en zo bescherming bieden die onaangename geuren onderdrukt.Het wassen is heel eenvoudig en dankzij haar duurzaamheid gaat wol velen jaren mee.

ONDERSCHAT HET BELANG VAN DE ONDERLAAG NIET

termoprádlo thermowave

Loop jij ook vaak de deur uit in je "ondershirt" en word je dan na een half uur in de frisse lucht naar huis gedreven door de kou? Sporters gebruiken in verband met de onderste laag vaak de volgende slogan "Thermisch ondergoed is essentieel!". 

Thermisch ondergoed van schapenwol voelt aan als een tweede huid en helpt ook buiten bij het handhaven van je natuurlijke lichaamstemperatuur. Het laat niet toe dat zweet je koud maakt en absorbeert al het vocht en voert het van het lichaam af.  

Maak je na een flinke wandeling zorgen over de geur van zweet? Ook wat dit betreft kan je op Merino thermisch ondergoed vertrouwen. Wolvezels hebben een gladde textuur, waardoor wol zich onderscheidt van andere materialen. De bacteriĂ«n die de geurtjes veroorzaken kunnen zich niet aan deze vezels vasthechten en glijden ervanaf. Daarom kan Merino kleding meerdere dagen geurvrij blijven, maar het is wel aan te raden haar 's nachts altijd te luchten. In geval van wassen volstaat spoelen in water tot 30 graden en ophangen.  

Trouwens, over het onderhoud en wassen van onze producten hebben we in een recent artikel geschreven, en je kan daarin dus lezen hoe he wollen sokken en Merino thermisch ondergoedwast.  

HOE MOET JE GESCHIKT THERMISCH ONDERGOED KIEZEN

Kleed je naargelang het seizoen, de buitentemperatuur en de activiteit. Je kleding moet comfortabel zijn en, bij lichamelijke activiteiten, vooral functioneel. Aan de hand van deze criteria moet je de juiste soort thermisch ondergoed kiezen. Thermisch ondergoed wordt ingedeeld naar gewicht, d.w.z. de dichtheid van de wol. Hoe hoger het gewicht, hoe hoger de dichtheid van het materiaal. Aan de hand van deze informatie kan je ook bepalen of het ondergoed geschikt is voor winter- of extreme sporten.

MERINO ONE50

merino termoprádlo triko muži

Een van de dunste soorten thermisch ondergoed die je in ons assortiment aantreft, is Merino ONE50. Het textiel van dit thermische ondergoed weegt 150 gsm oftewel g/m². Het is geschikt voor lichte fysieke activiteiten, voor warmer weer in de lente of de zomer. Maar je kan het ook het hele jaar door dragen. Gebruik het voor alle activiteiten: kamperen, reizen, wandelen, fietsen, wintersport, hardlopen...

MERINO WARM

Iets dikker thermisch ondergoed met 180 gsm. Het vormt de zgn. gulden middenweg, omdat het geschikt is voor alle herfst- en winteractiviteiten.Het is populair bij reizigers, geschikt voor kamperen, wintersport, bergbeklimmen en hiken.  

MERINO XTREME

obleÄŤenĂ­ na hory

Thermisch ondergoed van de serie Xtreme heeft een dichtheid van 220 g/m2. Het is geschikt voor kouder weer en/of voor sportieve activiteiten die vanwege koudere omstandigheden hoge eisen aan het lichaam stellen. Hierdoor sluit het iets beter aan op het lichaam en de onderbroek is meestal voorzien van elastiek. Het bestaat uit een dubbele laag en is geschikt voor bergbeklimmen, hardlopen, hiken en skiën.

Als je een kleiner of groter gewicht per oppervlakte wenst, bieden wij ook dunnere kleding Ortovox aan, met een dichtheid van 145 g/m² of 230 g/m².  

Bij thermisch ondergoed zijn niet alleen de soort activiteit en de temperatuursomstandigheden belangrijk, maar ook de individuele behoeften van de drager. Vrouwen, bijvoorbeeld, hebben het vaak kouder dan mannen en geven daarom de voorkeur aan een warmere optie. Er bestaan ook verschillende uitvoeringen thermisch ondergoed voor kinderen

.

WAT MOET JE OVER JE THERMISCHE ONDERGOED HEEN DRAGEN OM HET ALLEMAAL GOED TE LATEN FUNCTIONEREN?

Als je overweegt thermisch ondergoed aan te schaffen of het al hebt, moet je ook aan de tweede kledinglaag denken, die meestal uit een trui of sweatshirt bestaat. De juiste keuze bestaat uit een tweede laag die voortbouwt op de perfecte eigenschappen van de onderlaag, te weten ademend vermogen, warmte en zweetafvoer. Sweatshirts van Thermowave zijn eveneens gemaakt van functioneel materiaal en vormen een betrouwbare partner voor al je activiteiten in de lente, herfst, winter en in de koude bergen.

WAAROM VORMT MERINOWOLLEN THERMISCH ONDERGOED DE BESTE KEUZE?

merino ovce
  • Merino is wol van schapen die in een gebied in AustraliĂ« leven. Ze hebben de fijnste vezel met unieke eigenschappen.  
  • Wol is een natuurlijk materiaal - Als materiaal afkomstig van natuurlijke bronnen is wol milieuvriendelijk. Het is een onuitputtelijke bron, die ieder jaar weer aangroeit en voor 100 % biologisch afbreekbaar is.
  • Deze wol helpt bij het handhaven van een constante lichaamstemperatuur - Wol vormt het perfecte isolatiemateriaal voor het lichaam, het is in staat de lichaamstemperatuur te reguleren, het lichaam op te warmen tot de ideale temperatuur, waarbij je geen zorgen hoeft te maken over oververhitting. Wol absorbeert zweet, waardoor je in staat bent een comfortabele temperatuur te handhaven, ook als je zweet.  
  • Wol is ademend - Het grootste voordeel is de warmte en het uitzonderlijke ademende vermogen. Wol is in staat vocht op te nemen en snel weer af te geven aan de atmosfeer, waardoor het de meest doorlaatbare textielsoort is. Dit houdt je basislaag droog, ongeacht de omgeving.
  • Geschikt voor de gevoelige huid - In wol vestigen of vermenigvuldigen zich geen bacteriĂ«n en wol absorbeert alle geurtjes. Je kan kleren die ervan gemaakt zijn lang of herhaaldelijk dragen en je hoeft je geen zorgen te maken over onaangename geurtjes.

Vond u deze post leuk? Stuur hem verder...



Wat nu?

Nieuwe schoenen van een oude trui – duurzame mode die de planeet spaart
Vraaggesprek

Nieuwe schoenen van een oude trui – duurzame mode die de planeet spaart

23.05.24Mgr. Zuzana Šimková5724x gelezen4 minuten

In het interview van vandaag verdiepten influencer Zuzka en ik ons in het onderwerp duurzame mode en het recycleren van oude dingen. Daarin leer je waarom het recycleren van oude dingen zinvol is, of het belangrijk is om zelfs kleine kinderen naar duurzaamheid te leiden.

Meer lezen
Kleed je comfortabel - Lente en zomer 2024
Nieuws

Kleed je comfortabel - Lente en zomer 2024

20.05.24Mgr. Zuzana Šimková10365x gelezen4 minuten

Word verliefd op de natuurlijke en comfortabele nieuwe stukken voor lente en zomer 2024. De trends van dit jaar zijn gebaseerd op natuurvriendelijkheid en eenvoudige pasvormen die bij iedereen passen en jou ook zullen staan.

Meer lezen
Gerecycleerde Woolee sneakers voor het comfort van je pootjes
Nieuws

Gerecycleerde Woolee sneakers voor het comfort van je pootjes

16.04.24Mgr. Zuzana Šimková6155x gelezen2 minuten

Trakteer jezelf op comfort voor je pootjes dankzij de nieuwe Woolee sneakers van gerecycleerde schapenwol. Deze zachte schoenen beschermen niet alleen je voeten, maar ook de natuur.

Meer lezen
Bestel telefonisch,
we zijn online
02 886 00 28
(8.00–16.00)

In winkelmandje

Kleurvarianten

Selecteer maat

Detail produktu

Bèèh, ik ben Madelief,

Ik wil je niet storen, maar ik heb je hulp nodig om je cookievoorkeuren voor Woolville vast te leggen. Alleen dan kan ik je de zorg geven die je verdient. Ik zweer met mijn hoef op mijn hart dat ik alle info die ik ontdek zal beschèèèrmen.

Instellingen

Je wensen voor je cookie-instellingen zijn bèèèlangrijk. Laat me weten welke cookies ik mag gebruiken. Vergeet niet dat je instellingen alleen gelden voor de browser die je op dit moment gebruikt. Je kunt je voorkeuren later altijd aanpassen via de link onderaan de website.

Meer informatie over welke gegevens Woolville opslaat, vind je hier.

Technische cookies zijn èèèssentieel voor het goed functioneren van de website en al zijn functies.

Hiermee kan ik je een pluizig menu laten zien op basis van je voorkeuren. Ze zorgen ook dat ik je precies kan laten zien wat je echt interesseert op de site.

Ze helpen me bugs te vinden en de prestaties van de site te meten. Daardoor kan ik zorgen voor een fijn bestelproces bij Woolville.

Deze cookies zijn gewèèèldig. Ze zorgen ervoor dat ik je niet alleen op onze website kan ontmoeten, maar dat ik je ook interessante advertenties kan laten zien op sociale en advertentienetwerken.